Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Tarte tatin

Personen
Voor het kruimeldeeg:
  • 30 g  suiker
  • 100 g  bloem
  • 70 g  boter
  • 1 snufje  zout
  • 3 eetlepel(s)  water
Voor de vulling:
  • 70 g  boter
  • 50 g  suiker
  • 500 g  appels
  • 50 g  amandelschijfjes
  • 1 pak  vanillesuiker
  • ½ theelepel(s)  kaneel
Serveren:
  • 250 g  vanille ijs
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Bereiding van het kruimeldeeg. Meng de bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Voeg de blokjes zachte boter toe en mix het met een elektrische mixer. Maak een holletje in het midden van het mengsel en giet hier langzaam het koude water in. Mix dit om een stevig deeg te krijgen.
  2. Zet het deeg in de koelkast en laat het een half uur afkoelen.
  3. Bereid de vulling. Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes.
  4. Smelt in een bakvorm de boter, suiker en vanillesuiker. Voeg, als de suiker karameliseert, de appels toe en laat dit 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Voeg het kaneel en de amandelen toe en roer de vulling door elkaar.
  5. Rol het kruimeldeeg uit op een stuk bakpapier tot een dikte van 5 mm en leg dit voorzichtig over de appelvulling. Verdeel met de hand het deeg gelijkmatig over de hele vorm, vouw vervolgens de rand van het deeg naar binnen om de appels volledig te bedekken. Prik een aantal keren in het deeg met een vork.
  6. Als de taart gebakken is, laat het dan afkoelen op kamertemperatuur. Leg er na afkoeling een bakplaat over en draai hem om. Snij de taart in punten en serveer met een bolletje vanille ijs.
Enjoy!

Recipe - Tarte tatin - ATAG