Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Zoek recepten

Ontbijt en brunch

Een goed begin van de dag met een heerlijk ontbijt. Of is het weekend en is er tijd voor een ontspannen brunch, later op de ochtend?

Doorzoek recepten

Lunch en snacks

Als lunch of lekkere snack tussendoor valt veer meer te bedenken dat een eenvoudige boterham met kaas. Laat u inspireren door enkele smakelijke voorbeelden.

Doorzoek recepten

Hoofdgerecht

De blikvanger van de avond is toch wel het hoofdgerecht. Een mooi stuk vlees of vis, heerlijke groenten of misschien zelfs een verrassende risotto!

Doorzoek recepten

Bijgerecht

Een lekker hapje voor erbij. Bijvoorbeeld wat extra groenten, aardappels of pasta. De mogelijkheden qua bijgerechten zijn eindeloos.

Doorzoek recepten

Dessert

Heerlijk zoet, fris, fruitig of toch een hartige variant? Het dessert kan heel gevariëerd zijn.

Doorzoek recepten

Amuse

De amuse wordt vaak vergeten, maar in een uitgebreid diner kan dit hapje eigenlijk niet ontbreken. Een klein gerechtje om alvast de eerste zintuigen te prikkelen.

Doorzoek recepten

Recepten | ATAG

Gevogelde - gevuld

Menu: Hoofdgerecht
Allergenen: Gluten, Ei, Zuivel

Ervaren

Een klassiek gerecht verpakt met smaken voor een speciale gelegenheid. Warm of koud, gevogelte met een heerlijke vulling is gegarandeerd favoriet voor iedereen.

Personen
Ingrediënten
zout 1 theelepel(s)
plantaardige olie 2 eetlepel(s)
kip 1.20 kg
nootmuskaat 1 snufje
zout 1 snufje
uien 1 stuk(s)
groene paprika 1 stuk(s)
melk 5 eetlepel(s)
peterselie 2 takjes
eieren 2 stuk(s)
ekookte ham 4 sneetjes
broodjes 2 stuk(s)
peper 1 snufje

Voorbereiding

Vet de braadslede in. Verwijder de ingewanden en maak de kip helemaal schoon. Besprenkel de kip met olie en eventueel wat zout naar smaak.

Bereid de vulling. Snij het brood in dobbelsteentjes en bestrooi met peterselie. Voeg ham, repen paprika en de gefruite ui toe. Kluts de eieren, meng ze met de melk en giet dit over het brood. Meng de vulling en breng op smaak met kruiden.

Vul de kip. Voeg 1-2 dl water toe en bedruip de kip gedurende de bereiding met het braadvocht uit de braadslee.

Appeltaart

Menu: Dessert
Allergenen: Gluten, Sulfiet, Ei, Zuivel

Ervaren

Overheerlijke appeltaart met een zoete vulling. De eenvoud van het bakken is de sleutel tot ieders geluk!

Dit recept is ingesteld op 8 personen

Ingrediënten
eieren 1 stuk(s)
water 50 ml
bloem 300 g
vanillesuiker 1 pak
boter 180 g
suiker 70 g
rozijnen 50 g
paneermeel 20 g
appelschijfjes 400 g
suiker 50 g

Voorbereiding

Bereid het deeg. Meng de bloem en de suiker en prak de boter erdoor. Voeg een geklutst ei en genoeg water toe om het te binden tot een zacht deeg. Meng dit tot een gelijkmatige massa en kneed het deeg tot een bal.

Bedek het deeg met plastic folie en laat het ten minste 30 minuten rusten in de koelkast. Gebruik 2/3 van het deeg om een ingevette springvorm te bekleden.

Bereid de vulling. Strooi wat paneermeel gelijkmatig over het deeg. Strooi de geschilde appelschijfjes, de rozijnen en suiker gelijkmatig over het paneermeel en druk alles goed aan.

Rol het resterende deel van het deeg uit en snij het in stroken. Leg de stroken over de vulling en vorm een raster.

Biefstuk

Menu: Hoofdgerecht

Gevorderd

Met dit recept zet je biefstuk op tafel als een ware chefkok! Verras iedereen met dit heerlijk gelijkmatig gegaarde stuk vlees.

Personen
Ingrediënten
plantaardige olie 2 eetlepel(s)
peper 1 snufje
knoflookpoeder 1 snufje
zout 1 snufje
laurierbladeren 1 stuk(s)
biefstuk 200 g
rozemarijn 1 takje
tijm 1 takje
plantaardige olie 2 eetlepel(s)

Voorbereiding

Besprenkel het vlees met olie en breng op smaak met kruiden.

Doe het vlees in een vacuum zak, geschikt voor sous vide koken.

Maak de zak vacuum, seal hem en doe hem in de oven.

Haal na het automatische programma het vlees uit de zak. Dep hem aan beide kanten droog. Verhit een braadpan op hoog vuur. Bak het vlees een paar minuten aan beide zijden.

Tip: voor een nog betere smaak kunt u het vlees eerst marineren en voor het koken 24 uur in de koelkast zetten.

Brood

Menu: Ontbijt en brunch
Allergenen: Gluten

Ervaren

Wat ruikt er nou meer naar thuis dan versgebakken brood? Probeer dit geweldige recept voor een vers huisgemaakt brood.

Personen
Ingrediënten
bloem 2 eetlepel(s)
suiker 1 snufje
zout 1 snufje
verse gist 20 g
lauw water 100 ml
zout 1 theelepel(s)
bloem 500 g
lauw water 300 ml
plantaardige olie 1 eetlepel(s)

Voorbereiding

Bereid de starter. Meng de gist, de bloem, de suiker en het zout in 1 dl lauw water tot een glad papje. Laat dit ongeveer 5 minuten rijzen.

Bereid het deeg. Voeg de starter toe aan de bloem en voeg de olie en het zout toe. Voeg tijdens het kneden lauw water toe. Vorm het deeg tot een bal, bedek dit met een theedoek en laat dit ongeveer 30-40 minuten rijzen (totdat het deeg in volume is verdubbeld).

Kneed het deeg nog een keer, vorm een brood en leg dit op een bakplaat met bakpapier. Bedek het brood met een theedoek en laat het nog eens 20-30 minuten rijzen.

Maak voor het bakken 4 diagonale sneden in het brood om barsten te voorkomen.

Neem na het bakken het brood uit de oven en laat het afkoelen voor het aansnijden.

Deegrolletjes met gehakt

Menu: Amuse
Allergenen: Gluten, Ei, Zuivel

Ervaren

Huisgemaakte gehaktbroodjes zijn ideaal voor feestjes en picknicks!

Dit recept is ingesteld op 6 personen

Ingrediënten
droge gist 4 g
lauw water 100 ml
bloem 2 eetlepel(s)
suiker 1 snufje
zout 1 snufje
bloem 380 g
margarine 80 g
zout 2 snufjes
melk 130 ml
knoflook 2 teentjes
gehakt 0.20 kg
tomatenpuree 1 eetlepel(s)
zout 1 theelepel(s)
plantaardige olie 1 eetlepel(s)
peper 1 snufje
uien 1 stuk(s)
peterselie 1 takje
eierdooier 1 stuk(s)

Voorbereiding

Bereid de starter. Meng de gist, de bloem, de suiker en het zout in 1 dl lauw water tot een glad papje. Laat dit ongeveer 5 minuten rijzen.

Bereid het deeg. Voeg de starter toe aan de bloem, samen met de margarine, de melk en het zout. Kneed het deeg, bedek het met een theedoek en laat het ongeveer 20-30 minuten rijzen.

Bereid de vulling. Fruit de uitjes en de knoflook in wat olie en voeg het gehakt en de tomatenpuree toe. Kruid het naar smaak en bak het geheel nog wat door.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en snij het dan in vierkanten (10 x 10 cm).

Leg op ieder vierkant een eetlepel van de vulling en vouw het deeg dicht. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en bestrijk ze met eigeel.