Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Broodjes

Kinderen zijn vaak dol op broodjes. Het is dan ook een ideaal recept om ze mee te laten helpen met het bakken en natuurlijk om na de tijd samen op te peuzelen.
Dit recept is ingesteld op 8 personen

Voor de giststarter:
  • 2 eetlepel(s)  bloem
  • 1 snufje  suiker
  • 1 snufje  zout
  • 30 g  verse gist
  • 100 ml  lauw water
Voor het deeg:
  • 500 g  bloem
  • 1 theelepel(s)  zout
  • 200 ml  lauw water
  • 2 eetlepel(s)  plantaardige olie
  • 150 ml  lauwe melk
Verstuur boodschappenlijst
Voorbereiding
  1. Bereid de starter. Meng de gist, de bloem, de suiker en het zout in 1 dl lauw water tot een glad papje. Laat dit ongeveer 5 minuten rijzen.
  2. Bereid het deeg. Voeg de starter toe aan de bloem en voeg de olie en het zout toe. Voeg tijdens het kneden lauw water en melk toe.
  3. Vorm het deeg tot een bal, bedek dit met een theedoek en laat dit ongeveer 30-40 minuten rijzen (totdat het deeg in volume is verdubbeld).
  4. Leg het deeg op een werkblad en rol het losjes op tot een lange cilinder.
  5. Verdeel het deeg in 8 stukken en vorm ovale broodjes. Maak een indrukking in de bovenkant. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze afgedekt op een warme plek nog eens 20-30 minuten rijzen. Bevochtig de gerezen broodjes met water.
Enjoy!

Recipe - Broodjes - ATAG