Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.
De voordelen van een 'mijn ATAG' account: * registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus! * meld jouw storing snel en eenvoudig * vind informatie over jouw apparaat
Bereid de starter. Meng de gist, de bloem, de suiker en het zout in 1 dl lauwe melk tot een glad papje. Laat dit ongeveer 5 minuten rijzen.
Bereid het deeg. Doe de bloem in een schaal en maak bovenin een holletje. Voeg de starter en een mengsel van eigeel, suiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil en zout toe. Voeg de gesmolten boter toe en kneed dit alles tot een deeg.
Voeg tijdens het kneden lauwe melk toe om een luchtig gerezen deeg te krijgen. Bedek dit met een theedoek en laat dit ongeveer 60 minuten rijzen (totdat het deeg in volume is verdubbeld).
Bereid de vulling. Giet hete melk over de walnoten en suiker. Voeg de rum toe. Meng daar het stijfgeklopte eiwit door. De vulling moet gemakkelijk smeerbaar zijn, maar niet te vloeibaar. Strooi wat geraspte citroenschil over de vulling.
Rol het deeg uit over een met bloem bestrooid oppervlak tot een dikte van 1 cm en spreid de vulling hierover uit.
Rol het deeg met de vulling op en doe dit in een ingevette en met bloem bestrooide bakvorm.
Bedek de vorm en laat het deeg opnieuw 20-30 minuten rijzen op een warme plek.
Laat het gebak na het bakken 10 minuten staan. Bestrooi met poedersuiker.