150 g bloem
10 g gesmolten boter
300 ml melk
50 ml spuitwater
3 eieren
20 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snufje bakpoeder
1 snufje zout
2 appels
2 el suiker
¼ citroensap
1 tl kaneelpoeder
Griekse yoghurt
Honing
Optioneel: verse kaneelstokjes
-Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout.
-Voeg de eieren toe en meng goed.
-Giet de melk, de suiker en de vanillesuiker erbij en klop het geheel tot een glad beslag zonder klontjes.
-Voeg het spuitwater toe en meng voorzichtig.
-Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in acht partjes.
-Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de appelpartjes toe samen met de suiker, kaneelpoeder en citroensap.
-Bak de appels 2 minuten en voeg een klein scheutje water toe.
-Laat ze karamelliseren tot ze mooi goudbruin zijn.
(Voor Celsius°Cooking™ gebruikers: stel de temperatuur in op 178 °C.)
-Verwarm een pan goed voor en bak de pannenkoeken in een dun laagje gesmolten boter goudbruin.
(Voor Celsius°Cooking™ gebruikers: stel de temperatuur in op 225 °C.)
-Leg een warme pannenkoek op een bord.
-Bestrijk het midden met een laagje Griekse yoghurt.
-Schep de gekaramelliseerde appelpartjes erop.
-Werk af met een straaltje honing en eventueel een kaneelstokje als decoratie.