Met 'Mijn ATAG' is al jouw apparaat informatie opgeslagen op een plek. Erg handig als je een storing wilt melden, nieuwe apparaten wilt registeren of meer informatie zoekt over je apparaat.

De voordelen van een 'mijn ATAG' account:
* registreer jouw apparaat en activeer Garantie Plus!
* meld jouw storing snel en eenvoudig
* vind informatie over jouw apparaat

Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

PANNENKOEK MET GEKARAMELLISEERDE APPEL

RECEPT

Benodigdheden voor 4 pannenkoeken

 

Voor de pannenkoeken:

150 g bloem

10 g gesmolten boter

300 ml melk

50 ml spuitwater

3 eieren

20 g suiker

1 zakje vanillesuiker

1 snufje bakpoeder

1 snufje zout

 

Voor de gekaramelliseerde appel:

2 appels

2 el suiker

¼ citroensap

1 tl kaneelpoeder

 

Voor de afwerking:

Griekse yoghurt

Honing

Optioneel: verse kaneelstokjes

 

Werkwijze:

 

Bereid het pannenkoekenbeslag:

-Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout.

-Voeg de eieren toe en meng goed.

-Giet de melk, de suiker en de vanillesuiker erbij en klop het geheel tot een glad beslag zonder klontjes.

-Voeg het spuitwater toe en meng voorzichtig.

 

Karamelliseer de appels:

-Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in acht partjes.

-Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de appelpartjes toe samen met de suiker, kaneelpoeder en citroensap.

-Bak de appels 2 minuten en voeg een klein scheutje water toe.

-Laat ze karamelliseren tot ze mooi goudbruin zijn.

(Voor Celsius°Cooking™ gebruikers: stel de temperatuur in op 178 °C.)

 

Bak de pannenkoeken:

-Verwarm een pan goed voor en bak de pannenkoeken in een dun laagje gesmolten boter goudbruin.

(Voor Celsius°Cooking™ gebruikers: stel de temperatuur in op 225 °C.)

 

Dresseren:

-Leg een warme pannenkoek op een bord.

-Bestrijk het midden met een laagje Griekse yoghurt.

-Schep de gekaramelliseerde appelpartjes erop.

-Werk af met een straaltje honing en eventueel een kaneelstokje als decoratie.

Recept - Pannenkoeken | ATAG | atag-nl