Kip-quinoapannetje met koriandersalsa
Als er één constante is na een drukke werkdag, dan is het wel dat er nooit tijd is. Geen tijd om rustig even in de zetel te ploffen om uit te blazen, geen tijd om met de meisjes uitgebreid de avonturen in de klas te bespreken, en al zeker geen tijd om lang te koken. De dochters zijn meestal uitgehongerd, en verwachten binnen het half uur aan tafel te schuiven. En eerlijk: ook zelf heb ik geen zin om dan nog aan een driesterrenmaal te beginnen. Op zo’n momenten komt dit kip-quinoapannetje als geroepen.
Tot voor kort kookte ik op een gasfornuis. Ik was daar eigenlijk altijd tevreden over. Maar sinds kort heb ik mijn gaspitten geruild voor een ultramodern ATAG-inductievuur. En ja hoor, ik ben intussen helemaal overtuigd. Dit is gewoon nog zoveel sneller dan gas, ideaal voor een ongeduldige thuiskok zoals ik. Ik heb het even getimed, en het heeft op de boost-functie welgeteld 50 seconden geduurd voor mijn pot met quinoa aan de kook was. En het omgekeerde is ook handig: toen ik dit gerechtje de laatste keer maakte, merkte ik pas nadat ik twee borden opgesmikkeld had, en nog 10 minuten aan tafel had zitten nagenieten, dat ik de kookplaat onder de pan was vergeten uitzetten. Die stond nog op stand 2. Wonder boven wonder was er niets, maar dan ook niets aangebrand. Dat zou ik met mijn gasfornuis niet hebben moeten proberen…
Terug naar het recept dan. Dit kip-quinoapannetje staat in een klein half uur op tafel. Terwijl de quinoa kookt, heb je voldoende tijd om de kip te snijden en aan te bakken. Nadien moet je enkel nog de groenten en ananas aanstoven en alles door elkaar roeren. Neem zeker ook even de tijd om de snelle salsa te bereiden: een leuk extraatje voor dit doordeweeks avondmaal.