Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

Wrap & roll

Het woord wrap komt van ‘to wrap’ wat oprollen of inwikkelen betekent.

Een wrap is een dunne pannenkoek, die meestal is gemaakt van maïs of tarwemeel en is te vullen met alle denkbare gezonde ingrediënten. Daarnaast is een wrap is multi-inzetbaar.

De pannenkoek die we voor een wrap gebruiken, is van Mexicaanse oorsprong en is in de Mexicaanse keuken terug te vinden als tortilla, burrito, fajita en enchilada. Maar al jaren wordt deze eetbare verpakking nu gebruikt om allerlei favoriete ingrediënten in te pakken

Waarom een wrap zo handig en lekker is? Het is…:

-         snel gemaakt.

-         heerlijk licht verteerbaar bij warm zomers weer.

-         verpakt in aluminiumfolie handig mee te nemen als lunch, bij een zomerse picknick, of naar het strand.

-         zo uit het vuistje te eten zonder bord of bestek. Een servet erbij is wel handig.

-         naar eigen wens te vullen met de meest gezonde ingrediënten.

-         een ideaal gerecht om een kliekje van de dag ervoor in te ‘verpakken’.

-         ook met een warme of een zoete vulling te maken.

-         ook strak opgerold en in stukken gesneden als borrelhap te serveren.

De vulling

Wraps kunnen worden gevuld met eindeloos veel combinaties van vlees, vis, groenten, verse kruiden, sla, kaas, smaakmakers en sauzen. Om u op wat ideeën te brengen volgen hier wat mooie combinaties.

  • -  op de grillplaat of teppan yaki gegrilde groenten (courgette, aubergine, paprika, champignons) met basilicum en geitenkaas.
  • -  gerookte kip met lollo biondo sla, komkommer, mango, cashewnoten en kerriemayonaise.
  • -  avocado, krabvlees, kropsla, lente-ui, tomaat met homemade cocktailsaus.
  • -  op de grillplaat of teppan yaki gegrilde stukken tonijn (mooi rosé van binnen), sla, verse koriander, wasabimayonaise.
  • -  gerookte makreel, komkommer, rucola, bieslook, zure room met mierikswortel.
  • -  á la peking duck: reepjes gewokte kalkoen, komkommer, lente-ui, little gem (sla), hoisin sauce.
  • -  in boter gebakken fruit (ananas, mango, banaan) met een klein beetje gehakte rode peper, afgemaakt met wat honing en citroensap.

Tegen knoeien en lekken is het handig de wrap in te rollen in wat aluminiumfolie. Daarnaast zijn er nog talloze manieren om uw wrap op te rollen, te omwikkelen (stuk wit bakpapier) en vast te maken (in een glas steken, keukengaren erom, met een leuke prikker).

Variatie en inspiratie genoeg ‘So let’s wrap & roll!’

 

Wrap & Roll | atag-nl