Winkelwagen

Totaal

Gratis verzending

Beveiligde betaling

De wereldburger

De wereldberoemde hamburger is populairder dan ooit, heeft het imago van ongezond ingewisseld voor stoer en ambachtelijk en wordt tegenwoordig in menig ‘Burgerclub’ gemaakt van eersteklas vlees en eerlijk, heerlijk en mooi beleg.

Zelf thuis ook eenvoudig de lekkerste hamburgers maken, begint met de keuze voor het beste stuk vlees. Met inspiratie, creativiteit en een lijst aan mogelijkheden van verschillende soorten broodjes, toppings en sauzen is de perfect hamburger nu zo gemixed, gematched en gebouwd.

Het vlees

Voor het hamburgervlees kan de slager een mooi doorregen stuk vlees door een gehaktmolen draaien, wat kan worden gekruid met zout, peper en wat knoflook. Half-om-half gehakt is wat vetter dan 100% rundvlees, maar wie wat meer wil uitpakken kan denken aan lokaal rundvlees, black angus beef, wagyu beef, lamsvlees, maar kip- of kalkoengehakt kan uiteraard ook.

Het broodje

De traditionele hamburger is gemaakt van een zacht broodje met sesamzaadjes, maar uiteraard kan daar naar eigen keuze van worden afgeweken.

Wie knapperig brood wil, kan kiezen voor ciabatta, pistolet of een baguette. Of kies eens voor het heerlijk luchtig zoete deeg van briochebrood. Een prikker door het broodje en het vlees zorgt voor een stabieler en makkelijker te eten geheel.

Een goede smeltkaas

Cheddarkaas smelt het beste, maar voor variatie in smaak zijn blauwe kaas, geitenkaas, gorgonzola, boeren brie en gruyère verrassende alternatieven.

Sla en groenten

Sla en groenten, zoals rucola, lollo rossa, little gem, avocado, (zongedroogde) tomaat, komkommer, gegrilde aubergine, zijn onmisbaar en maken de hamburger fris en knapperig gevuld.

Toppings

Het zuurtje van pickles, als augurk, jalapeños, ingemaakte rodekool, gegrilde paprika, of van zelf gemaakte gefermenteerde groenten zorgt voor frisheid van de burger.

Verder zijn er nog tal van andere toppings denkbaar, zoals gekarameliseerde of gebakken (rode) ui, uitgebakken bacon of een gebakken (spiegel)ei.

De saus

De perfecte hamburger bevat niet te veel saus, zodat we alle ingrediënten nog wel even goed kunnen proeven en onderscheiden. Mayonaise, ketchup, knoflooksaus en barbecuesaus zijn de meest bekende sauzen voor op de hamburger.

Maar ook mosterdsaus, een salsa, chutney’s, (homemade) spreads, compote, truffelmayonaise, gekruide crème fraîche, wasabimayonaise kunnen prima.

De burger kan perfect worden gegrilld op een grillplaat zonder olie of vet. Het grillen geeft het vlees mooie grillstrepen en doordat het vlees niet in z’n geheel in het bakvet ligt, blijft de buitenkant van het vlees lekker sappig.

Met een vooringesteld programma op de inductiekookplaat voor grillen wordt de temperatuur automatisch ingesteld en kunnen hamburgers zeer gecontroleerd worden gebakken. Bij gebruik van de grillplaat op de inductiekookplaat met Bridge zone wordt het bakken van niet alleen hamburgers, maar ook de uienringen, bacon en groenten helemaal een feest.

The hamburger | atag-nl