Bloemen staan prachtig bij een gerecht. Maar daarnaast zorgen ze ook voor extra smaaksensaties. Let erop dat u eetbare bloemen gebruikt. De bloemen van de bloemist zijn gespoten en daardoor niet geschikt.
Goudsbloem staat ook wel bekend als calendula. De bloemen zijn niet erg uitgesproken van smaak en zorgen vooral voor een mooie afwerking van een gerecht.
Van viooltjes kun je zowel de bloemblaadjes als het sappige blad gebruiken. De bloemblaadjes worden vaak gebruikt om taarten mee te versieren, maar kunnen ook prima mee in een salade.
Met lavendel krijgt uw gerecht meteen de smaak van de Provence. U kunt zowel de bloemetjes als de takjes eten. De bloemetjes zijn milder van smaak.
Rozen geven een gerecht een sensuele en romantische smaak. Van rozen kun je alleen de blaadjes gebruiken.
De blaadjes van de Oost-Indische kers smaken naar tuinkers. De meeldraden en stampers kunnen ook gegeten worden en zorgen voor een prikkelende sensatie op uw tong.