Het reinigen van de oven is een vervelende klus. Maar het schoonhouden van de oven zorgt ervoor dat hij beter blijft werken, minder geurtjes produceert en natuurlijk veel mooier blijft. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen. In eerste instantie zal het er netjes uitzien maar op den duur zullen er aan de binnenkant van de oven minuscule beschadigingen ontstaan. Hierdoor zal vet en viezigheid makkelijk kunnen hechten.
Steam Clean
De combi-stoomovens van ATAG zijn uitgerust met de functie ‘stoomreinigen’, ookwel Steam Clean genoemd. Doordat er stoom in de oven wordt geblazen en deze licht afkoelt ontstaat er hele warme condens. Hierdoor worden aanbaksels losgeweekt in de oven.
1. Zorg dat de oven volledig is afgekoeld en het waterreservoir is gevuld met vers water. Het is namelijk moeilijker om vet en vuil te verwijderen wanneer de oven heet is.
2. Verwijder alle accessoires uit de oven. Volg de stappen in het menu van uw type (combi-)stoomoven om functie stoomreinigen te selecteren.
3. Het reinigingsprogramma duurt 30 minuten. Open de deur niet tijdens het reinigingsprogramma.
4. Haal vervolgens een microvezeldoek door de oven om de losgeweekte aanbaksels op te vegen en de oven droog te maken.
Tip: Stel dat er echt een hardnekkige plek in de oven zit leg er dan een paar uur een natte doek op om het vuil los te weken. Wilt het aanbaksel nog niet weg, gebruik dan het schrapertje van een plastic afwasborstel. Dit plastic is zacht en zal de binnenkant van de oven niet beschadigen.
Ook is het aan te raden om af en toe de telescoopgeleiders uit de oven te halen en deze onder heet water schoon te spoelen.
De ovenruit schoonmaken
Wist u trouwens dat u ook de glazen ruit uit de deur van de oven kunt verwijderen en deze goed schoon kunt maken? Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw apparaat.